Bábovka

2014-07-25

Ingredients

  • 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 celé vajcia , 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 1/2 hrnčeka

Method

Step 1

Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme na jemné cesto. Bábovkovú formu vymastíme a posypeme múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy a do druhej polovice pridáme 2-3 PL kakaa. Dobre rozmiešame a tmavé cesto vylejeme na bledé cesto. Vidličkou akoby prepichneme cesto z vrchu a na dol vidličku potočíme. Tým sa cesta premiešajú a vznikne mramorový vzor. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne 3/4 hodinu pri 180-200 stupňoch. Špajdlou skontrolujeme či je cesto hotové, ak sa cesto na špajdlu nelepí, bábovka je hotová. 

Recipe Type:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

474

Related Recipes:
  • Cnie sa vám v zime po paradajkách? Nasušte si letné prebytky!

  • Bryndzová nátierka

  • Syrové jednohubky zdobené zeleninou a ovocím

  • Teľacie fašírky s rozmarínom

  • Silvestrovská syrová misa

Pridaj komentár