Marhuľový džem

2014-07-25

Ingredients

  • 1,1 kg aromatických marhúľ, 100 g sušených marhúľ, 800 g cukru, 2 bio citróny, 4 cl marhuľovice alebo pomarančového likéru, 10-15 lístkov citrónovej verbeny alebo medovky, zavárací teplomer

Method

Step 1

Sušené marhule pokrájame na rezance. Všetko ovocie zmiešame s cukrom. Postrúhame kôru z 1 citróna a z oboch vytlačíme šťavu. Šťavu a kôru pridáme k ovociu a všetko necháme prikryté stáť asi 12 hodín. Ovocný sirup zlejeme a asi 7 prudko varíme až kým teplota nedosiahne 105°C. Potom pridáme ovocie a za stáleho miešania varíme asi 6. Džem je hotový, keď dostane ľahký karamelový nádych. Po odstavení pridáme pomarančový likér. Do každého pohára vložíme 2 lístky citrónovej verbeny a ihneď plníme horúcou masou. 

Recipe Type:
Average Member Rating

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

630

Related Recipes:
  • Cnie sa vám v zime po paradajkách? Nasušte si letné prebytky!

  • Bryndzová nátierka

  • Syrové jednohubky zdobené zeleninou a ovocím

  • Teľacie fašírky s rozmarínom

  • Silvestrovská syrová misa

Pridaj komentár