Mazanec

2014-07-25

Ingredients

  • 500g polohrubej múky, 150g masla, 100g práškového cukru, 200ml sladkej smotany, 5 vajec, 30g vanilkového cukru, 100g hrozienok, 70g mandlí, soľ  , citrónovú kôru, mandľové lupienky, droždie

Method

Step 1

Pripravíme kvások, zmiešame ho s múkou, práškovým a vanilkovým cukrom, maslom, soľou, nastrúhanou citrónovou kôrou, hrozienkami a mandľami. V smotane rozšľaháme žĺtky a zapracujeme do cesta. Prikryté cesto dáme kysnúť na teplé miesto. Po vykysnutí cesto sformujeme na pomúčenej doske na bochník. Položíme ho na vymastený plech a necháme ešte pol hodiny kysnúť. Pred pečením povrch narežeme do tvaru kríža, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľami. Pečieme pomaly dochrumkava.  Autor: Alenka

Recipe Type:
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

543

Related Recipes:
  • Pečená šťuka

  • Škoricovo vanilkový kysnutý veniec

  • Celozrnná žemľovka

  • Vaječno zeleninová tlačenka

  • Mini Matcha Cheescakes

Pridaj komentár