Roláda z hovädziny

2014-07-25

Ingredients

  • 400g hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, horčica, 1 karfiol, 2 vajcia, čierne mleté korenie, muškátov ý oriešok, 30g strúhanky, 50g údenej slaniny, 150g koreňovej zeleniny, 50g cibule, 40g masti, voda na podliatie, 1/2čl mletej červenej papriky, 200ml kyslej smotany, 20g hladkej múky, citrónová šťava,

Method

Step 1

Umyté mäso prekrojíme na väčší plátok a naklepeme. Osolíme ho, potrieme horčicou a natrieme plnkou. Tú si pripravíme z karfiolu uvareného v slanej vode, ktorý popučíme na kašu, pridáme vajcia, korenie, muškátový oriešok a strúhanku.

Step 2

Plnku ešte posypeme opraženou slaninkou nakrájanou na malé kúsky. Plát zrolujeme a obviažeme niťou. Očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu osmažíme na 30g masti.

Step 3

Na zvyšnej masti opečieme naplnené mäso. Do pekáča najprv vložíme opraženú zeleninu, na ktorú položíme plnené mäso. Po vrchu poprášime červenou paprikou a podlejeme vodou. Pečieme 1 hodinu. Keď je roláda mäkká, vyberieme ju, do v ýpeku pridáme smotanu rozšľahanú s múkou, podľa potreby počas varenia rozriedime. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu.

Recipe Type: Ingredients: , , ,
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

431

Related Recipes:
  • Teľacie fašírky s rozmarínom

  • Kačica na pomaranči

  • Plnená kapusta

  • Morčacie stehno na slaninke

  • Bravčové s hubami

Pridaj komentár