Zdielajte

Pokiaľ chcete upiecť chutný koláč, mali by ste poznať pomer prísad a nič nevynechať. Áno, dá sa aj experimentovať a môže to dopadnúť dobre, no určite je bezpečnejšie staviť na istotu. Aj kvalitné bývanie má svoje predpísané ingrediencie. Prvý e-shop okien na Slovensku inter-okno.sk ponúka recept, podľa ktorého sa Vám podarí vybrať tie najlepšie okná, pretože práve oni tvoria špeciálnu a nezameniteľnú prísadu v zložitej receptúre zriaďovania domácnosti. A aby ste sa mohli na konci s chuťou zaliznúť, ponúkneme Vám tiež jeden perfektný návod na nepečený arašidový dezert s banánmi. Nech sa páči, začíname.

inter_okno_eshop2

Klasické a nenáročné plastové okná

Ak ste sa rozhodli pre výber nových plastových okien, určite sa nevyhnete otázkam typu: Podľa čoho si vyberať? Aká je primeraná hodnota? Ako zistím, či je okno kvalitné?

Výber plastových okien zahŕňa voľbu materiálu, montáže, ale aj príslušenstva a kovania. No len kvalitné plastové okná môžu plniť svoju primárnu úlohu, ktorá spočíva v zateplení a zvukovej izolácii miestnosti. Tento typ okien je nesmierne obľúbený pre svoju praktickosť, ale i nenáročnú údržbu.

Kovanie od popredných dodávateľov

Kovanie ponúka hneď niekoľko firiem. Každé z nich má svoje výhody. Takisto je mnoho firiem, ktoré si úspešne osvojili progresívne technológie, majú spoľahlivú výrobu a vyškolených zamestnancov. Títo výrobcovia okien sa snažia zabezpečovať potrebnú kvalitu ich výrobkov za dostupnú cenu. Pokiaľ má teda firma, kde kupujete okná skvelé referencie, neváhajte si od nej objednať i príslušné kovanie. Vo väčšine prípadov je to samozrejmosť, no podaktorí, v snahe ušetriť, volia iné alternatívy. Tie sa však nemusia vždy vyplatiť.  

Čo sa týka dizajnu a tvarov, moderné okenné systémy nám umožňujú doslova luxus. Môžeme si vybrať z veľkého množstva farebných a tvarových prevedení, takže kompromisy nie sú nutné. 

Cena na úkor kvality?

Aká je ideálna cena? Ak sa držíte pravidla „lacné je pre mňa to najlepšie“, zbystrite pozornosť! Pamätajte si, že za prehnane nízkou cenou nemôžete očakávať super kvalitné okná. Ako sa vraví: „lacná kúpa býva hlúpa.“ Snaha ušetriť na cene sa môže v budúcnosti premietnuť do nemalých problémov. Nebuďte prekvapený, ak budú mať príliš lacné okná zlú zvukovú a tepelnú izoláciu, zmenia farbu alebo sa nebodaj zdeformujú. Takisto nečakajte extra životnosť.

Kvalita materiálu

Pri plastových oknách je dôležitá aj kvalita surovín a stabilita výroby. Plastové dvere a okná sa predsa nekupujú každý deň, takže aj táto otázka je z pohľadu spotrebiteľa prioritná.

Dôkazom stability výroby je certifikát ISO 9001 systému riadenia kvality, na základe ktorého je jeho držiteľ povinný zaistiť stabilné vlastnosti výrobku na požadovanej úrovni, ako aj ich permanentné zlepšovanie. Overte si preto, či ho daná firma vlastní a či je aktuálny.

Teraz prichádza na rad tá sladšia časť

Ako sme sľúbili, magazín dobryrecept.skinter-okno.sk Vám prinášajú pracovný postup sladučkého arašídového dezertu.

Suroviny na cesto: BEBE keksíky, 4PL rozpusteného masla

Suroviny na plnku: 60 g arašidového masla, 2 banány, 1 balíček vanilkového pudingu, 500 ml plnotučného mlieka, 500 ml smotany na šľahanie, 4 PL kryštálového cukru, 2 ČL vanilkového cukru, 2 PL mascarpone alebo smotanového syra, čokoládová poleva

bananovo arasidovy dezert

Pracovný postup: Keksíky rozmrvte a polejte ich rozpusteným maslom. Masu premiešajte a rukou rozmiestnite na forme. Okraje mierne podvihnite, aby sa krém nelepil. Na BEBE cesto naukladajte banány, ktoré ste si už vopred nakrájali na kolieska. V mlieku rozpustite 2 PL kryštálového a 1 ČL vanilkového cukru. Primiešajte vanilkový puding a povarte, kým masa nestuhne. Po zhustnutí puding odstavte a nechajte mierne vychladnúť. Kožka naň nesadne, ak ho prikryjete alobalom. V samostatnej miske rozšľahajte smotanu, 2 PL kryštálového cukru a 1 ČL vanilky. Mixujte, kým začne zmes hustnúť. Dávajte však pozor, aby šľahačka úplne nestuhla. Následne sem pridajte arašidové maslo a mascarpone. Šľahajte ďalej, až kým nevznikne akási arašidová šľahačka. Na formu s cestom a banánmi potom vrstvite mierne vychladnutý puding a šľahačku. Dezert ozdobte namrvenými BEBE keksíkmi a polejte rozpustenou čokoládou. Nechajte ho stuhnúť v chladničke a podávajte.

Prajeme dobrú chuť a iba tie najlepšie skúsenosti pri vyberaní nových okien.

Zdroj: najstavba.sk, napadynavody.sk

Foto: inter-okno.sk, napadynavody.sk