Zdielajte
Pripravte si barbecue vďaka záhradnému grilu

Grilovanie a barbecue patrí k najobľúbenejším letným prípravám mäsa, rýb i zeleniny. Býva súčasťou rodinného, ​​priateľského alebo spoločenského stretnutia a často je spojené s dobrým pitím a rôznymi hrami a zábavou. Ak chceme takúto párty usporiadať vo svojej záhrade, budeme okrem kuchárskych znalostí a patričných surovín potrebovať predovšetkým dobrý záhradný gril.

Zvoliť kvalitný ten správny záhradný gril nemusí byť zložité. Pred nákupom by sme sa mali rozhodnúť, ako budeme gril využívať, koľko jedla budeme približne jednorazovo pripravovať, akému zdroju tepla dávame prednosť, a možno chceme občas tiež niečo údiť…

Plynové a lávové grily

Plynový gril sa ponúka v niekoľkých verziách, a to od tých jednoduchších a lacnejších, akým je napríklad lávový gril Campingaz EXPERT BASIC s dvomi plochými horákmi z aluminizovanej ocele, ktoré umožňujú nezávislé grilovanie len na polovici alebo na celej ploche grilu.

V tejto rade možno tiež považovať nad luxusným kontaktným plynovým grilom Campingaz 3 Series Woody LX, ktorý má tri rúrkové horáky z nerezu a konštrukciu z agátového dreva. Grilovacia plocha je rozdelená na liatinový tál a rošt Culinary Modular pre jednoduchú prípravu pizze, marinované hydiny, paelly a podobne. Jednotlivé diely grilovacej vane možno vybrať a umyť v umývačke.

K príprave barbacue je ideálny gril BBQ-Bull® “Bern”. Má veko z nerezu a lakované kovové odkladacie plochy a nohy. Výhodou je jeho výborná mobilita, pretože má zabudované kolieska.

Grily na drevené uhlie

Grily na drevené uhlie patria k najvyužívanejším, a nie je to len vďaka ich nižšej cene. Drevené uhlie dodáva jedlám nádych ohňa a dymu, čo považuje veľa ľudí za veľmi žiaduce. Grily Campingaz dodajú jedlu tú správnu chuť. Nadštandardným grilom na drevené uhlie je nepochybne Lokomotíva BBQ-Bull® s udiarňou, ktorá umožňuje priame a nepriame grilovanie i údenie.

Grilovanie a barbecue

Grilovanie je rýchla príprava nad rozžeravenými uhlíkmi za vysokej teploty okolo 200 ° C. Mäso necháme odležať vo vybranej marináde najmenej tri hodiny pred grilovaním, ale najlepšie cez noc.

Barbecue, je naopak, dlhá a pomalá príprava mäsa v dyme za nízkej teploty do 150 ° C. Mäso neleží nad žeravými uhlíkmi, ale mimo nich. V podstate ide o akési údenie horúcim dymom. Takto sa pripravujú najmä veľké kusy mäsa, napríklad celé prasiatko.

Grilovanie ani barbecue nie je nič pre netrpezlivých ľudí. Aby výsledkom nášho snaženia neboli vysušené kúsky, ale dobre prepečené mäso plné šťavy, záleží na správnom grile aj našich kuchárskych schopnostiach.