Luxusná reštaurácia Sublimotion na Ibize privítala nedávno svojich prvých návštevníkov. To, čo ich čakalo vo vnútri, má na svedomí uznávaný šéfkuchár Paco Roncer, ktorý na jej otvorení tvrdo pracoval. Len menu zostavoval takmer celý rok. Pritom mu pomáhalo samozrejme niekoľko ďalších odborníkov z iných oblastí, pretože Paco chce vo svojej reštaurácii ponúknuť nezabudnuteľný zážitok nielen z pripravovaných jedál, ale i z celkovej atmosféry. Pre svojich návštevníkov má v rukáve niekoľko prekvapení.
Ak patríte k veľkým gurmánom, ktorí si radi pochutnajú na kvalitnom jedle, reštaurácia Sublimotion Vás určite nesklame. Aspoň čo sa jedla týka. Prekvapujúca však môže byť cena, ktorú by ste tu zaplatili. Táto reštaurácia je najdrahšou na svete a za 20 chodové menu by ste zaplatili 1500 eur. Musíme uznať, že 20 chodov je poriadne vysoké číslo, no cena i tak zaskočí. Ak teda nemáte vo vrecku zvyšných sto či tisíc EUR na rodinnú večeru v takomto prepychu, aspoň Vás trošku s týmto unikátom zoznámime.
Kapacita reštaurácie je len 12 osôb. Už toto číslo hovorí o tom, že hosť je tu pánom. Nielen chuť, ale i všetky ostatné zmysly zapojíte pri svojej nezabudnuteľnej večeri. Úžasná hra svetiel a obrazov zapojí Váš zrak a prenesie Vás na rozkvitnutú lúku, do paláca, na vrchol ľadovca alebo Vás obklopia rôzne abstraktné obrazce. Tu určite dostanete viac ako len jedlo na tanieri. Vaša návšteva nekončí prehltnutím posledného sústa a zaplatením účtu, ale vychutnávať atmosféru prostredia si môžete aj po jedle. Obrazce súvisiace so servírovanými jedlami vo Vás prebudia rôzne emocionálne prejavy. Pri sladkom dezerte v tvare ruže sa napríklad na chvíľu ocitnete uprostred rozkvitnutej záhrady vo Versailles. Po jedle je Vám ponúknutá jazda starým výťahom dotvorená špeciálnymi efektami simulujúcimi pád do hlbín Zeme. Tento zážitok zapojí aj sluchové receptory, pretože hudba dorážajúca na Vaše bubienky zo všetkých strán ich určite nenechá „chladnými“. Michelinovský šéfkuchár, Španiel Paco Roncero vie dokonca vytvoriť jedlo, ktoré levituje. Za jeho kaviár zaplatíte neuveriteľných 600 EUR. A to len v priebehu niekoľkých minút. Jedno je však isté. Vstupom do tejto reštaurácie zažijete niečo neopakovateľné. Ako hovorí Roncero, je rozdiel jesť na pláži, na poli alebo v dobrej reštaurácii, hoci by Vám ponúkli rovnaké menu. Presne o to sa snaží. Aby ľudia mali dobrý dojem a zážitok aj z miesta, kde stolujú.
Zdroj: damskajazda.webnoviny.sk
Foto: bonderco.com, telegraph.co.uk